Google Apps – Arbeta tids- och kostnadseffektivt i molnet

28 maj, 2012En kommentarMarknad , , ,

Du kanske har hört andra prata om det. Du kanske har läst något om det. Du kanske redan gör det privat. Kan det vara något att använda i ditt företag?

Jag pratar om att ha dina dagliga verktyg på internet istället för lokalt installerat på din dator. Men kan det verkligen fungera tillräckligt bra. Är det säkert? Passar det för alla? Svaret får du delvis nedan men jag tar gärna ett förutsättningslöst samtal med dig.

Ta dig en funderare på hur du gör dina bankärenden i dagsläget. Har du några speciella programvaror installerade på din dator för att lösa det? Du använder säkert andra “program” i molnet också.

Google apps är den professionella versionen av Googles tjänst för mail, kalender mm. Med denna lösning får man alla fördelar med Google fast man kan ha en mailadress med eget domännamn. Exempel: Din webbsajt har adressen www.rocketrecords.se. Då blir din mailadress dittnamn@rocketrecords.se.

Vad kan man göra då? Spana in denna video

Jag lever som jag lär…

När jag jobbar med webbprojekt så använder jag Google Apps för att hantera mina mail, skriva dokument, göra presentationer lagra filer mm. Jag tycker det är smidigt att kunna påbörja ett dokument på en dator och kunna fortsätta på dokumentet i mobilen. Men det bästa är att enkelt kunna dela ett dokument till någon man samarbetar med. Det finns bara ett orginal och alla kan redigera(glöm mailande av bifogade filen med olika versioner…). Jag behöver inte tänka på backup eller filer hit och dit. Smidigt helt enkelt. På sidan webblösningar har jag skrivit ihop mer info vad du som kund får när jag levererar en lösning med Google Apps till dig.

En sak till… Google Apps är gratis för upp till 10 användare! Detta är nu ändrat till 360 SEK/år/anv vid nytecknande.

Skaffa dig enkel TwoWay-kommunikation med hjälp av Google Apps.
Kontakt för beställning

Bonustips

Lite tips om vad man mer kan göra i sin webbläsare istället för att använda ett installerat program

Fotoredigering med hjälp av Pixlr.com

Kostnad: Gratis

Evernote – Digital dagbok

Denna app klarar jag mig inte utan.
Se introduktionsvideo

Hur man kan jobba med Evernote.

Kostnad: Gratis (extra plats och funktioner kostar)

Dropbox – Filer i molnet syncat till din dator

Grymt smidigt sätt att lagra filer och dela med andra.

Kostnad: Gratis (extra plats och funktioner kostar)

Kommentera med ditt bästa tips så lägger jag in det här.

1 comment till “Google Apps – Arbeta tids- och kostnadseffektivt i molnet”

  1. Googleoptimering | 12 september, 2012 | Permalink Svara

    Någon här som prövat nya Sandwitch, tycker Google gjorde ett bra jobb!

Kommentera